Apisan forte

Descopera miracolul naturii, uleiul de oregano, cel mai puternic antibiotic natural

In epoca infecţiilor intra-spi­taliceşti, a bacteriilor rezistente la antibiotice, a bolilor microbiene ce recidiveaza parca la nesfarsit, un antibiotic natural puternic poate real­mente salva vieţi.

Uleiul integral de oregano salbatic(sovarf) Life, trateaza orice infectie ( bacteriana, virala, fungica ) si are si efect antiparazitar. Are in compozitia sa 2 substante active foarte puternice, carvacrol si timol , extrase din distilarea florilor si frunzelor plantei,  au capacitatea de a distruge bacteriile si ajuta sistemul imunitar sa ia masuri impotriva virusilor, ciupercilor si parazitilor.

Oregano salbatic nu trebuie confundat cu cel de cultura (cultivat pe post de condiment)  si se foloseste in bucatarie, este alta specie din aceeasi familie.

Intrebuintari si scheme de tratament:

Cistita si infectiile renale

Uleiul de oregano este indicat si in prevenirea recidivelor acestora. Este eficient in special contra bacteriei Escherichia Coli, care este raspunzatoare undeva 70% de cazurile de cistita. Pentru tratarea infectiilor cu alte tipuri de bacterii , uleiul de oregano se va combina cu Ulei esential integral Tamaie Life si ienupar ,se vor lua cate o picatura din fiecare pe o bucata de paine,miere sau diluat cu ulei de masline sau cocos.  Foarte important este ca , chiar daca luati tratament cu antibiotice de sinteza, uleiul de oregano se ia impreuna si potenteaza efectul lor si diminueaza din reactiile adverse. Extern , este bine de facut bai de sezut cu apa fierbinte cat suportam, cu 5 pic de ulei si spalam foarte bine zona. Aceste bai, reduc usturimea si senzatia de a urina des,  amelioreaza spasmele si faciliteaza urinarea.

Bronsita si pneumonia

Uleiul de oregano este ajutor de nadejde  daca mai este potentat si de alte uleiuri, indiferent daca este vorba de o infectie bacteriana sau virala la nivelul plamanilor sau bronhiilor. Se obtin rezultate deosebite daca se tin cure de 12 zile , cu ulei oregano, ulei cuisoare si ulei de eucalipt, se pun cate 2 picaturi din fiecare pe o lingurita de miere si se ia dimineata pe stomacul gol , apoi la pranz si seara inainte de masa. Se face o pauza de 5 zile apoi cura se reia pana la vindecarea completa.

Micozele: Infecţiile cu ciuperci patogene sunt o problemă de sănătate tot mai des întâlnită, pe fondul scăderii imunităţii populaţiei, al abuzului de antibiotice şi de produse de igienă, al creşterii posibilităţilor de transmitere a bolilor în aglomeraţiile urbane. Uleiul de oregano sălbatic este un foarte puternic anti-fungic, tratamentele cu o durată medie, interne şi externe, dând adesea rezultate foar­te bune.

Contra micozelor care afectează pielea capu­lui, se combină o linguriţă de ulei vola­til de ore­gano sălbatic cu 10 linguri de ulei de argan sau migdale. Cu această soluţie se masează scalpul o dată la două zile, vreme de o săptămână. Acest remediu este puternic anti­infecţios, stimulează cir­cu­laţia sanguină la nivelul scalpului, favorizează reacţia imu­nitară normală şi eliminarea fungilor pato­geni.
Pentru tratarea onicomicozelor (ciuperca un­ghiei), se face următorul amestec: o lin­guriţă de oregano sălbatic se amestecă bine cu o linguriţă de ulei volatil integral de arbore de ceai (Mela­leuca alternifolia) şi două linguri de ulei de floa­rea-soarelui. Acest preparat se aplică de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe unghia bine curăţată în prealabil, cu ajutorul unei pensule sau prin picurare direct pe locul afectat.

Paraziti intestinali

O cură durează 12 zile, timp în care remediul se administrează astfel: pe o bucă­ţică de pâine cu o dimensiune suficient de mică în­cât să o puteţi înghiţi uşor, se pune o singură pică­tură de ulei de oregano şi se înghite pe nemestecate. Pâinea este bine să fie neagră sau cu tărâţe, aşa încât să poate fi digerată doar parţial şi să transporte netransformat uleiul de oregano sălbatic la nivelul intestinului. Zilnic, se iau 6 asemenea doze la adulţi( 2 picaturi de 3 ori pe zi), 4 doze la copiii de 9-14 ani(2 picaturi de 2 ori pe zi) şi 3 doze la cei de 5-9 ani(1 picatura de 3 ori pe zi)

Administrarea interna este un subiect important deoarece el fiind foarte concentrat  poate provoca arsuri la nivelul esofagului si senzatia ca iti ia gura foc, de aceea este foarte important sa se administreze intotdeauna diluat.

Mod de administrare:

-diluat in ulei de masline,cocos, dovleac, struguri, floarea-soarelui : 1-2 picaturi intr-o jumatate de lingurita de ulei de masline , acest mod de administrare se recomanda in tratamentele de lunga durata ,cum ar fi cele adjuvante la antibiotice.

-dizolvat in miere, se pun cate 1-2 picaturi in jumatate de lingurita de miere si se ia de 3 ori pe zi.

-inmuiat in paine, se pun cate 1-2 picaturi de 3 ori pe zi , se lasa 2 minute pana intra bine in paine si se inghite fara a mesteca. Acest mod de administrare este recomandat contra viermilor intestinali, pa­ra­ziţilor digestivi în general, toxiinfecţiilor alimen­tare, diareei produse de infectarea cu Clostridium dificile, tulburărilor intestinale după tratamentul cu antibiotice.

Contraindicaţii şi precauţii la tratamentul cu oregano sălbatic

Administrarea acestei plante sub formă de ulei volatil este contraindicată în cazul persoanelor aler­gice, care se confruntă cu gastrită acută, cu ulcer gastric ori duodenal.

Mirosul lui ii tradeaza taria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *