Curcumin plus ,planta FENOMEN

Curcuminul este pigmentul de culoare galbena extras din radacina de turmeric, face parte din specia curcuma longa, o planta din familia ghimbirului.

Radacina de turmeric contine 3 forme de preparare :

-1.extractul super-concentrat cu 95% curcumina-principala substanta activa a turmericului care asigura intensitatea extraordinara a efectului terapeutic al acestui produs natural.

2.extractul integral, care este de 10 ori mai puternic decat simpla planta

3.pulberea de turmeric ,care contine toate principiiile active care se afla in mod natural in rizomul acestei plante.

 

Ce trebuie sa stii ca sa intelegi mai bine diferenta si legatura dintre curcuma, turmeric si curcumin?

  • Curcuma este un gen de specii perene din familia Zingiberaceae. Până în prezent, în întreaga lume au fost identificate 133 de specii de Curcuma. Popular, i se mai spune și ”șofran indian”.
  • Turmericul, a cărui denumire provine din latinescul ”terra merita” (pământ meritoriu) este o plantă erbacee perenă rizomatoasă, care face parte din genul Curcuma longa, originară în zonele tropicale ale Asiei de Sud.
  • Curcuminul reprezintă pigmentul, respectiv substanța activă prezentă în mai multe specii din acest gen. Se extrage din făina de turmeric și este cel care dictează gustul, dar și proprietățile benefice ale turmericului.

Iata cateva lucruri care trebuie sa le retii despre curcumin:

Curcuminul contine substante colinergice care pot stimula cresterea nivelului de acetilcolina sau colina in creier. Acetilcolina este un neurotransmițător, iar colina este o substanță similară vitaminelor din complexul B, care stimulează producția naturală de acetilcolină.

Curcuminul ca sa poata fi asimilat de organism se asociaza cu :

-piperina, un alcaloid care se regăsește în boabele de piper negru ;

-alături de izoflavonele extrase din soia, precum este genisteina, oferă protecție sinergică împotriva cancerului de prostată.

-in asociere cu uleiul de pește, în particular DHA, este utilizat pentru prevenția cancerului mamar.

-combinat cu garcinolul, un compus inhibitor al acetiltransferazei extras din Garcinia Indica, previne dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.

-de altfel, curcuminul este inclus în ingredientele unei varietăți de produse farmaceutice destinate chimioterapie

Actiuni:

-contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, a ficatului si a vezicii biliare

-contribuie la mentinerea functiilor si structurii normale a articulatiilor

-sustine buna functionare a sistemului imunitar si procesele normale de diviziune celulara

 

Curcumin plus ,il puteti comanda direct de pe site la un pret avantajos : https://leaculnaturist.ro/produs/curcumin-plus-120-capsule/

#curcuminplus 

Chlorella-ALGA MIRACOL

Este a alga atat de mica,incat oamenii pana la aparitia microscopului nici macar nu au stiut de existenta ei. Este considerata cea mai verde fiinta de pe pamant,ea contine o cantitate uriasa de clorofila , care fac din acesta alga un elixir extraordinar de puternic pe care sa-l folosim.

Actiuni:

-elimina metalele grele si radioactive din organism, este un excelent chelator de mercur si cadmiu;

-imbunatateste imunitatea-cercetarile arata ca aceasta alga stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, ia pe de alta parte le activeaza pe cele existente deja.

-are efect puternic intineritor, contine un complex de substante unic, numit Factorul de Crestere Chlorella, care ajuta la regenerarea rapida a celulelor si atesuturilor, reintinerind puternic organismul.

-combate efectele adverse ale chimio si radio terapiei, previne afectarea unghiilor si a parului,ajuta la mentinerea tonusului psihic si fizic.

are actiune antitumorala

-regleaza valorile glicemiei,trigliceridelor si ale colesterolului

-detoxifica organismul

Administrare:

Se iau cate 2-4 capsule pe zi inainte de masa cu 15 minute .

In bolile cronice,grave, inclusiv cele tumorale, se tin cure de 3 luni, cate 2 capsule de 3 ori pe zi.

Apisan forte,supliment nutritiv apicol 750gr

Ce este Apisan Forte?

Este un suplimentnutritiv preparat din produse apicole netratate termic.Este indicat ca adjuvant in tratamentul unui numar mare de afectiuni.

Afectiunile in care este indicat terapeutic?!

-hepatoprotector si cardioprotector

-contine rutin,care este indicat in terapia bolilor vasculare periferice, flebite,varice si hemoroizi

-intarzie siimpiedica aparitia precoce a fenomenelor celularede imbatranire la varstnici

-stimuleaza cresterea imunitatii organismului

-ajuta la dezvoltarea organismului copiilor in perioada de crestere

-impiedica aparitia sievolutia hipertrofiei de prostata

-combate constipatia,colita si insuficienta digestiva-previne corectarea unor dereglari hormonale

-stimuleaza energetic sibioenzimatic activitatea creierului ,in special in perioadele sale critice

-combate consecintele subnutritiei dar si ale alcoolismului cronic

Comanda acum si te vei bucura de toate indicatiile de mai sus.

Apisan forte 750 gr

#apisanforte

 

 

 

 

 

 

Uleiul de rapita,bun pentru gatit?

Da, uleiul de rapita se poate folosi la prajit, este considerat unul dintre cele mai sănătoase grăsimi de gătit, mai bun chiar și ca uleiul de măsline.

Ulei rapita 500 ml Herbavit

Pentru că nu are un gust și un miros anume, dar mai ales pentru că fumegă și se arde mai greu, uleiul de rapiță este o variantă de luat în calcul pentru gătit.

Se pretează la toate tipurile de preparate putând fi folosit la prăjit, copt, sau la diverse sosuri pentru salate.

Compozitia nutritionala:

-grasimi bune(nesaturate)-grasimi monosaturate:63%

-grasimi polinesaturate: 28% (cu omega-6 și omega-3 într-un raport 2: 1).

-grasimi rele saturate: 7%

Ce beneficii ale uleiul de rapiță?

Reduce colesterolul

Uleiul de rapiță conține atât acizi grași omega-3 cât și acizi grași omega-6 în raport de 2: 1.Fitosterolii care se găsesc în acest ulei, pot reduce efectiv crearea și absorbția de colesterol pe care le puteți obține de la alte alimente. Prin urmare, nu numai că uleiul de rapiță nu conține colesterol,  dar poate reduce nivelul colesterolului cu 10-15%.

Bogat in vitamina E

Reduce inflamatiile si durerile articulare. Folosește-l în apa de baie a ta sau a copiilor, pentru că are proprietăți de regenerare celulară, catifelează și protejează pielea.

Antioxidanții, cum ar fi vitamina E, sunt foarte eficienți împotriva cancerului. Radicalii liberi fac ca celulele sănătoase să se transforme în celule canceroase, astfel încât nivelul ridicat al vitaminei E din dieta ta poate preveni sau trata cancerul.

Crește nivelurile de energie

Cantitatea scăzută de colesterol și cantitatea mare de antioxidanți importanți pot ajuta metabolismul organismului să se deplaseze la o rată normală. Corpul tău nu devine lent și energia ta nu este slăbită de circulația lentă sau de un sistem cardiovascular suprasolicitat.

 

 

 

Descopera miracolul naturii, uleiul de oregano, cel mai puternic antibiotic natural

In epoca infecţiilor intra-spi­taliceşti, a bacteriilor rezistente la antibiotice, a bolilor microbiene ce recidiveaza parca la nesfarsit, un antibiotic natural puternic poate real­mente salva vieţi.

Uleiul integral de oregano salbatic(sovarf) Life, trateaza orice infectie ( bacteriana, virala, fungica ) si are si efect antiparazitar. Are in compozitia sa 2 substante active foarte puternice, carvacrol si timol , extrase din distilarea florilor si frunzelor plantei,  au capacitatea de a distruge bacteriile si ajuta sistemul imunitar sa ia masuri impotriva virusilor, ciupercilor si parazitilor.

Oregano salbatic nu trebuie confundat cu cel de cultura (cultivat pe post de condiment)  si se foloseste in bucatarie, este alta specie din aceeasi familie.

Intrebuintari si scheme de tratament:

Cistita si infectiile renale

Uleiul de oregano este indicat si in prevenirea recidivelor acestora. Este eficient in special contra bacteriei Escherichia Coli, care este raspunzatoare undeva 70% de cazurile de cistita. Pentru tratarea infectiilor cu alte tipuri de bacterii , uleiul de oregano se va combina cu Ulei esential integral Tamaie Life si ienupar ,se vor lua cate o picatura din fiecare pe o bucata de paine,miere sau diluat cu ulei de masline sau cocos.  Foarte important este ca , chiar daca luati tratament cu antibiotice de sinteza, uleiul de oregano se ia impreuna si potenteaza efectul lor si diminueaza din reactiile adverse. Extern , este bine de facut bai de sezut cu apa fierbinte cat suportam, cu 5 pic de ulei si spalam foarte bine zona. Aceste bai, reduc usturimea si senzatia de a urina des,  amelioreaza spasmele si faciliteaza urinarea.

Bronsita si pneumonia

Uleiul de oregano este ajutor de nadejde  daca mai este potentat si de alte uleiuri, indiferent daca este vorba de o infectie bacteriana sau virala la nivelul plamanilor sau bronhiilor. Se obtin rezultate deosebite daca se tin cure de 12 zile , cu ulei oregano, ulei cuisoare si ulei de eucalipt, se pun cate 2 picaturi din fiecare pe o lingurita de miere si se ia dimineata pe stomacul gol , apoi la pranz si seara inainte de masa. Se face o pauza de 5 zile apoi cura se reia pana la vindecarea completa.

Micozele: Infecţiile cu ciuperci patogene sunt o problemă de sănătate tot mai des întâlnită, pe fondul scăderii imunităţii populaţiei, al abuzului de antibiotice şi de produse de igienă, al creşterii posibilităţilor de transmitere a bolilor în aglomeraţiile urbane. Uleiul de oregano sălbatic este un foarte puternic anti-fungic, tratamentele cu o durată medie, interne şi externe, dând adesea rezultate foar­te bune.

Contra micozelor care afectează pielea capu­lui, se combină o linguriţă de ulei vola­til de ore­gano sălbatic cu 10 linguri de ulei de argan sau migdale. Cu această soluţie se masează scalpul o dată la două zile, vreme de o săptămână. Acest remediu este puternic anti­infecţios, stimulează cir­cu­laţia sanguină la nivelul scalpului, favorizează reacţia imu­nitară normală şi eliminarea fungilor pato­geni.
Pentru tratarea onicomicozelor (ciuperca un­ghiei), se face următorul amestec: o lin­guriţă de oregano sălbatic se amestecă bine cu o linguriţă de ulei volatil integral de arbore de ceai (Mela­leuca alternifolia) şi două linguri de ulei de floa­rea-soarelui. Acest preparat se aplică de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe unghia bine curăţată în prealabil, cu ajutorul unei pensule sau prin picurare direct pe locul afectat.

Paraziti intestinali

O cură durează 12 zile, timp în care remediul se administrează astfel: pe o bucă­ţică de pâine cu o dimensiune suficient de mică în­cât să o puteţi înghiţi uşor, se pune o singură pică­tură de ulei de oregano şi se înghite pe nemestecate. Pâinea este bine să fie neagră sau cu tărâţe, aşa încât să poate fi digerată doar parţial şi să transporte netransformat uleiul de oregano sălbatic la nivelul intestinului. Zilnic, se iau 6 asemenea doze la adulţi( 2 picaturi de 3 ori pe zi), 4 doze la copiii de 9-14 ani(2 picaturi de 2 ori pe zi) şi 3 doze la cei de 5-9 ani(1 picatura de 3 ori pe zi)

Administrarea interna este un subiect important deoarece el fiind foarte concentrat  poate provoca arsuri la nivelul esofagului si senzatia ca iti ia gura foc, de aceea este foarte important sa se administreze intotdeauna diluat.

Mod de administrare:

-diluat in ulei de masline,cocos, dovleac, struguri, floarea-soarelui : 1-2 picaturi intr-o jumatate de lingurita de ulei de masline , acest mod de administrare se recomanda in tratamentele de lunga durata ,cum ar fi cele adjuvante la antibiotice.

-dizolvat in miere, se pun cate 1-2 picaturi in jumatate de lingurita de miere si se ia de 3 ori pe zi.

-inmuiat in paine, se pun cate 1-2 picaturi de 3 ori pe zi , se lasa 2 minute pana intra bine in paine si se inghite fara a mesteca. Acest mod de administrare este recomandat contra viermilor intestinali, pa­ra­ziţilor digestivi în general, toxiinfecţiilor alimen­tare, diareei produse de infectarea cu Clostridium dificile, tulburărilor intestinale după tratamentul cu antibiotice.

Contraindicaţii şi precauţii la tratamentul cu oregano sălbatic

Administrarea acestei plante sub formă de ulei volatil este contraindicată în cazul persoanelor aler­gice, care se confruntă cu gastrită acută, cu ulcer gastric ori duodenal.

Mirosul lui ii tradeaza taria.

Semintele de chia-cea mai buna sursa de nutrienti

Semintele de chia sunt apreciate pentru capacitatea lor de a furniza energie de lunga durata.Ele pot fi albe sau negre ,in cazul in care sunt maronii,ele inca nu au ajuns la maturitate,sunt crude.

De unde puteti cumpara semintele de chia?

In magazine specializate de preferabil,  cum ar fi plafaruri, online,https://www.leaculnaturist.ro ,dar le gasiti si in hypermarketuri sau supermarketuri,indicat este sa citim eticheta ,daca ele provin din surse controlate sau bio .

Valori nutritionale (la 100 g) :

In 100 de grame de seminte de chia regasim:

  • Grasimi: 31 de grame (semintele de chia contin o cantitate importanta de acizi grasi Omega 3)
  • Carbohidrati. 42 de grame (dintre care fibre 34 de grame)
  • Proteine: 17 grame
  • Minerale:  Calciu (631 mg),  Sodiu (16 mg), Potasiu (407 mg),Magneziu (335 mg), Fier (7,7 mg), Fosfor (948 mg)
  • Vitamine: Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B
  • Aminoacizi: triptofan, treonina, leucina, lisina, arginina, alanina.

De ce ar trebui sa le consumi si cum se consuma ele corect:

  • De 5 ori mai mult calciu decât laptele
  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul
  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe
  • De 2 ori mai mult potasiu decât o banană

Sunt pline de fibre,iti ofera o senzatie de satietate si iti taie orice pofta de ciocolalta ,deoarece iti ofera energie pe lunga durata si nu doar pe moment cum face ciocolata. Sunt usor de digerat,de preferabil se pun dimineata in iaurt cate 2 linguri ,este doza zilnica recomandata,datorita valorilor lor nutritionale de mai sus.  Ele nu au nici gust ,nici miros, se pot pune la hidratat de cu seara in 100 de ml de apa,lapte,lapte de cocos,lapte de migdale si devin gelatinoase,se formeaza un gel care se bea dimineata pentru a va tine treaza intreaga zi,de asemenea daca vei merge la sala si vrei ceva care sa iti ofere energie,bea inainte o cana de iaurt sau lapte cu chia si te va tine in priza pentru a face fata provocarilor de la sala de fitness.

Fiind bogate in fibre si pline de antioxidanti,ajuta la regenerarea tesuturilor si la formarea masei musculare, Seminte de chia 100g, Solaris,

fiind aliatul perfect daca vrei sa ai un corp bine definit. Asa ca nu sta pe ganduri si introduce-le in alimentatia ta de zi cu zi si vei avea energie,calciu si o buna dispozitie,fiind bogate in triptofan ,un precursor al serotoninei ,hormonul fericirii ,un aminoacid esential,care nu poate fi sintetizat de organism,ci doar adaugat de noi prin alimentatie sau suplimente alimentare cum ar fi 5HTP  sau griffonia ,din care se extrage 5 htp .

Sunt bogate in Omega 3. Seminţele de chia sunt mai bogate in acizi Omega 3 decât somonul. Acizii graşi sunt esenţiali în dezvoltarea normală a organismului şi în funcţionarea optimă a sistemului nervos. De asemenea, reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Seminţele de chia au capacitatea de a regla nivelul de colesterol din sânge şi de a scădea tensiunea arterială, diminuând riscul apariţiei bolilor de inimă.

Contribuie la sănătatea oaselor. Pentru că au un conţinut de calciu foarte ridicat, o dietă bogată în seminţe de chia îţi va menţine oasele şi dantura sănătoase,previne osteoporoza care apare la femei dupa 45 de ani,cand intervine menopauza si apare demineralizarea osoasa si scade densitatea osoara.

Ce contraindicatii au semintele de chia?

In doza prea mare, chiar si cele mai sanatoase substante pot deveni nocive. Semintele de chia au putine contraindicatii, 1-2 linguri pot fi consumate zilnic fara probleme, insa este de preferat sa ocoleasca aceste seminte:

  • Persoanele care sufera de hipotensiune (tensiune arteriala mica)
  • Femeile gravide sau care alapteaza
  • Cei care au probleme de digestie si deja consuma multe fibre intr-o zi

Riscuri: de preferabil este sa se consume cu iaurt,apa,sau lapte ,deoarece a fost un caz in America care a inghitit o lingura de seminte de chia uscate si s-a produs un blocaj pe esofag, deoarece sunt f rancede si greu de inghitit.