Agar agar 30 gr Pronat
Agar-agar este cea mai bună gelatină de origine vegetală, obținută din algele roșii din mările Asiei. Are numeroase beneficii pentru organism și se găsește sub formă de pudră sau fulgi.
Agar-agar este un gelifiant natural, extras din algele roșii numite agarophite. Procesul de obținere a gelatinei vegetale este destul de complex, dar păstrează cea mai mare parte a substanțelor nutritive.
Alegele sunt mai întâi fierte, lăsate să se răcească și tăiate în bare lungi. Sunt puse apoi pe paie de orez timp de cel puțin 10 zile și lăsate să înghețe în timpul iernii. Ziua se dezgheață, o bună parte din apă se scurge, iar noaptea sunt înghețate din nou.
Când devin perfect uscate, barele de alge sunt răzuite sub formă de fulgi sau tăiate sub formă de bastoane fine. Cei mai practici sunt fulgii care pot fi amestecați cu apă sau diverse sucuri pentru a obține jeleuri, aspicuri și sosuri groase.
Există și agar produs în mod industrial, care are aceleași proprietăți de absorbție și gelifiere, dar nu este un produs natural și ecologic precum agarul obținut pe cale tradițională. Pentru a fi sigură că folosești o gelatină de calitate și de origine vegetală, este bine să o cumperi din surse autorizate și din magazinele de produse bio.