Desi boala veche, diabetul a devenit vedeta si în modernitate. Ca dovada, în România anului 2005 erau înregistrati aproximativ 600.000 de diabetici, estimându-se ca numarul celor nediagnosticati sau în stare latenta depaseste un milion.
Paradoxal deci, dezvoltarea civilizatiei nu a redus, ci a multiplicat cauzele care duc la aparitia acestei maladii. Fara a avea pretentia de a fi exhaustiva, cartea de fata are în vedere dezbaterea pe întelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate în cazul alimentatiei bolnavilor de diabet. Ea pune la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza în mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si meniuri zilnice, retete aferente acestora, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la ntervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza întocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel încât acestea sa aiba un rol pozitiv în ameliorarea starii de sanatate.
Cei care pregatesc meniurile propuse bolnavilor de diabet vor întelege, parcurgând aceasta lucrare, importanta prepararii hranei conform anumitor tehnologii, de ce este important sa optam pentru acestea si de ce trebuie folosite sau evitate anumite categorii de alimente, în acest fel, cei care se ocupa de prepararea hranei bolnavilor pot deveni un factor activ în obtinerea unei stari de sanatate favorabile.
Este de spus ca aceasta lucrare se adreseaza unui public foarte larg, cointeresând largi categorii de oameni.
Autorii lucrarii recomanda tuturor persoanelor însusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel încât sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii. Numai asa incidenta diabetului va scadea considerabil.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.