CE CONTINE
Substante minerale: potasiu, magneziu si calciu; proteine; uleiuri.
ISTORIC
La greci mustarul era intrebuintat pentru consumul de carne, in timp ce romanii il foloseau ca antidot impotriva muscaturilor de sarpe, a febrei musculare si chiar a ciumei.
CUM ACTIONEAZA
Mustarul este un bun laxativ, ajuta la reducerea colesterolului, stimuleaza buna functionare a circulatiei sangelui, este un bun antiinflamator si stimuleaza apetitul.
PENTRU CE RECOMANDAM
Este un bun aliat impotriva afectiunilor respiratorii si a gripelor.
CUM SE CONSUMA
Se folosesc in compozitia diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, sufleuri de legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri sau muraturi. Pentru uz extern se prepara cataplasme. Cei care sufera de constipatie cronica sa consume cate o lingurita de boabe de mustar cu lapte sau apa. Impotriva durerilor reumatice se pune o pasta cu mustar pe locurile afectate. Aceasta pasta este rezultatul amestecarii a 3-4 linguri de faina de mustar cu apa calduta.
CONTRAINDICATII
Mustarul trebuie consumat cu precautie, deoarece depasind o anumita doza produce inflamatii ale tractului gastrointestinal, diaree si afectiuni ale rinichilor.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.