Din fructele sanatoase, prin uscare si presare la rece se obtine uleiul de nuca de calitate, care va avea culoarea topazului si un gust puternic de nuci. Se pastreaza la rece si la intuneric, maximum un an, pentru ca rancezeste usor. Uleiul de nuca are un continut foarte bogat de acizi grasi nesaturati Omega 3 si 6 (73-84%) si foarte putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic). De aceea este net superior uleiului de soia si uleiului de porumb care au un continut mult mai mare de acizi grasi saturati.
Cum actioneaza
Actiunea principala este aceea de diminuare a riscului aparitiei afectiunilor cardiace. Continutul ridicat de acizi grasi nesaturati Omega 3 si Omega 6 din uleiul de nuca presat la rece ajuta la reglarea functiilor organismului, cum ar fi cele cardio-vasculare, imunitare si ale sistemului nervos. Este bogat in antioxidanti care ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi si previn deteriorarea celulelor, incetinind procesul imbatranirii. Antioxidantii prezenti in uleiul de nuca au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism.
Pentru ce recomandam
Este recomandat in regimul persoanelor care sufera de hipercolesterolemie, anemie, reumatism sau artroze.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.