CE CONTINE
Proteine 86% asimilabile de organism; minerale: seleniu, magneziu, mangan; vitamine : B1, B2, B3, B6; carbohidrati; fibre; gama-orizanol.
ISTORIC
Simbol al vietii si fertilitatii, orezul reprezinta principala resursa de hrana pentru mai mult de jumatate din populatia globului. 90% din productia mondiala provine din Asia. Conchistadorii spanioli si portughezi au luat cu ei planta in America Centrala si de Sud.
CUM ACTIONEAZA
Are efecte benefice asupra tubului digestiv, efecte tonice pentru organism. Are actiune hipotensoare, astringenta.
PENTRU CE RECOMANDAM
Are o concentratie optima de magneziu, iar prezenta potasiului este extraordinar de benefica pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase. Acest fapt ajuta la prevenirea riscului de osteoporoza. Prezenta potasiului recomanda orezul si in bolile cardio-renale.
CUM SE CONSUMA
Orezul integral fierbe un timp mai indelungat decat cel decorticat, de aceea se pune la inmuiat 6-8 ore inainte de fierbere. Se foloseste la prepararea garniturilor, alaturi de legume, in ciorbe si pentru anumite deserturi cu lapte si budinci mai consistente.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.